USMLE испити: митови, Факти и стратегии за надминување на распадот

Ажурирано:October 19, 2018
Џејмс Edge
Оваа статија содржи референци за производите од една или повеќе од нашите рекламни. Ние може да добие надоместок кога ќе кликнете на линкот на овие производи. За објаснување на нашите рекламирање политика, посетата оваа страница
Секое студент по медицина аплицирање за престој програми dreads идејата за неуспехот на USMLE испит, верувајќи дека не постои начин да се надмине овој неуспех и се смета за интервјуа. Меѓутоа, тоа не е навистина крајот на светот, и има уште многу што можете да направите за USMLE успех. Ајде да се декодира некои заеднички митови за USMLE, и се погледне во некои стратегии за престој апликации со повеќе обиди.

Заеднички USMLE Митови vs. вистината

Еве неколку митови за USMLE испити:
  • USMLE Обидите - Постои широк опсег на митот дека нема да добиете интервјуа од престој програми во U.S. со повеќе обиди USMLE. Many residency candidates believe this means the end of their medical career, before it even starts!
The fact is, many residency programs don’t care about failed attempts at the USMLE exams. Some may treat this as a fault, but even they might make an exception if you’re willing to put in extra effort on the rest of your application.
  • Old/International Graduates - Друг заеднички мит е дека постарите медицински дипломираните студенти, особено Меѓународен Медицински Дипломирани студенти или IMGs, не може да постигне и во USMLE испити или да добијат престој во било U.S. престој програми.
Ова не е сосема точно, бидејќи не постои старосна граница за полагање на испитот. Меѓутоа, Стариот IMGs кои дипломирале медицинско училиште надвор од U.S. повеќе од 5 години назад, нема да се смета за повеќето програми за престој во земјата. Аплицирање за престој со повеќе Обидите Еве некои стратегии за примена со повеќе обиди USMLE:
  1. Работат напорно на други чекори - Ако не се во една фаза на испит често значи да се работи потешко во идните фази за да се покаже вашата посветеност. Ако не успеа USMLE Чекор 1, на пример,, USMLE Чекор 2 CK / CS ви нуди можност да се покаже своите способности. Постигнувајќи многу добро во оваа фаза може да ви помогне да добие жителство.
  2. Проверете држава Ограничувања - Во некои држави, ви е дозволено само на ограничен број на обиди за USMLE испити. Make sure that you’re not applying for programs in states where your money and time will be wasted due to multiple attempts, and check this list внимателно за компатибилни држави.
  3. Проверете Ограничувања програма - Заедно со проверка дали има некакво ограничување обид применуваат во секоја држава, исто така, проверете дали жителство програма во прашање се наметнува своја граница за квалификација. Постојат многу програми кои ги интервјуира кандидатите со повеќе обиди, па изгледа за овие наместо.
  4. Кажете му на програми на вашиот приказна - Ако сте имале USMLE неуспех пред донесување, го користи ова како можност да се покаже престој програми како да се справи со неуспеси. Споделување на приказната во вашата лична изјава докажува дека може да ја преземе одговорноста за своите грешки и учи од нив, која е важна за програми.
  5. Изгради силна апликација - Осигурајте се дека вашиот престој електронски услуги за аплицирање (ЕРАС) апликација, CV и лична изјава се силни, добро напишани и безгрешно. Тие, исто така треба да бидат специфични за специјалитет сте ја одбрале, со последните препораки од вашите клиничко искуство во U.S.
  6. Преземе чекор 3 испит - Размислете за преземање на USMLE Чекор 3 испит ако имате повеќе обиди кои се подигне прашања или проблеми со престој програми. Осигурајте се дека сте целосно подготвени за тестот, иако. Повеќе обиди во комбинација со чекор 3 неуспех ќе биде полошо отколку сам повеќе обиди USMLE.
Без разлика дали сте меѓународен студент или U.S. медицински дипломиран, не дозволувајте си да се обесхрабрени од страна на USMLE неуспех. Се стави во напор и студија потешко да се добие подобар резултат следниот пат! дополнителни референци: http://blogs.askdoc-usmle.com/advice-for-the-old-img-taking-the-usmle/ http://blogs.askdoc-usmle.com/am-i-too-old-to-take-the-usmle/ автор Био: По потекло од Филаделфија, Eric Brown is a resident of New York, каде работи како стандардизиран пациентот (СП) and advises NYCSPREP with their Клинички вештини на курсот. Со долгогодишно искуство и индустрија увид во сите работи поврзани СП, тој им помага на учениците Аце нивните CS испити со симулирање пациенти тие ќе работат со. Тој, исто така, останува во тек со очекувањата, трендови, и случувања во CS испити, to help NYCSPREP keep their course current. Во слободно време, Eric likes unwinding by watching baseball and can be found at the game when the Phillies (неговиот дом тим) are playing. If you have any questions about standardized CS exams or courses at NYCSPREP, email Eric at [email protected] or visit www.nycsprep.com.

Поврзани Мислења